Campusnieuws

Hoewel de Kortrijkse afdeling van de alma mater bloeit, moet ze ook opboksen tegen de aantrekkingskracht van de Gentse universiteit. Op bezoek bij de ‘onderwijsproeftuin’ van de KU Leuven.

Met de integratie van de campussen in de KU Leuven drie jaar geleden is de universiteit ook vele vormen van cultuur rijker. Veto nam de cultuurwerking op de campussen onder de loep.

Lang daalden de inschrijvingen, dit jaar gaat Campus Oostende sterk vooruit. Kan beter, vindt academisch beheerder Marc Depaepe. ‘We hebben er alle belang bij een West-Vlaanderen-politiek te voeren.’

Sporten is gezond, en voor menig Leuvens student is het sportkot zijn tweede woonst. Maar op andere campussen wordt er ook heel wat afgezweet.