Simon Bellens

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Simon Bellens

Schild & Vrienden groeit razendsnel. De Vlaams-nationalistische en rechts-conservatieve jeugdbeweging rooft nu al de jongerenafdelingen van Vlaamsgezinde partijen leeg.

De Franse inzending voor de Oscars '120 BPM' is het sterkst als ze de ontroerende groepsdynamiek van anti-aidsbeweging Act Up toont. Zodra activisme plaatsmaakt voor zijverhalen, daalt de hartslag.

In de Kardinaal Mercierzaal van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte hangt een levensgrote lijdende Christus. Onder Zijn auspiciën sprak Maarten Boudry over de relatie tussen geweld en religie.

Met een nominatie voor de Gouden Beer in Berlijn is 'Una mujer fantástica' een van de bekendere films op het Holebi Filmfestival. Het hoge eyecatcher-gehalte is niet onverdiend, zo blijkt.

De populaire Gentse imam en graag geziene gast in talkshows verzorgt dit academiejaar een van de lessen van de 21ste eeuw. Voor ons zit een man die zich erg bewust is van zijn maatschappelijke rol.

In een matig geanimeerd debat bleven de Vlaamse politieke kopstukken veelal op de oppervlakte. Enkel een aantal symbolen zoals de recente collage van Vlaams Belang zorgden voor ophef.

Met een bijzonder komische ode aan de Vlaamse klucht zorgde Wina voor een zeer vermakelijk slot van het IFTf-seizoen.

In de Zwartzusterkapel waagde Babylon zich aan het klassieke tweeluik van Lewis Carroll over de kleine Alice. Hoewel het geen onverdienstelijke poging ondernam, raakte het verstrikt in vele valkuilen.

Chemika en Apolloon trapten het IFTf af en debuteerden zo als duokring. Maant men debutanten aan de voetjes op de grond te houden, dan kleden wij ons als jezuïeten en zeggen: 'Plus est en vous.'