Arne Van Lautem

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Arne Van Lautem

Na een semester vol colleges, cantussen en copuleren is de examenperiode aangebroken. Voor de een pure ellende, voor de ander een fluitje van een cent. Trotse bezitter van zo’n fluit is Arthur.

Jaloezie, een zonde die van alle tijden is. Het huidige medialandschap biedt de jaloerse bokken onder ons evenwel nieuwe perspectieven, zo blijkt.

Zwarte Piet is omgedoopt tot Roetpiet. Het Piet-probleem is van de baan. Of dat dachten we. Een aantal furieuze schoorsteenvegers betoogde tegen de naamswijziging bij de intocht van Sinterklaas.

Je kan tot eind november lotjes aan vijf euro per stuk kopen om kans te maken op een vaste blokplaats in Agora, ten voordele van de restauratie van een deel van datzelfde gebouw. LOKO is niet akkoord.

In ‘Dubbel geboekt’ laten we elke editie twee prominente figuren met een link aan het woord over een boek met impact. Ditmaal geven we het podium aan twee voorzitters van Leuvense studentenorganen.

Als kind namen we de culinaire leus van ons aller leermeesters Gert en Samson aan voor zoete koek. Vandaag slaat onze benevelde studentenkop dat devies obstinaat in de wind: 'Spaghetti? Frieten!'

De verkiezingen naderen met rasse schreden. De Leuvense lijsttrekkers wachten nagelbijtend af. Maar wat met de stem van de Leuvense student? Veto stuurde een enquête op hen af.

Een zwarte man infiltreert in de Ku Klux Klan. Het is de even halfgare als briljante premisse van BlacKkKlansman, Spike Lee's nieuwste kindje. Nu ja, zeg maar grofgebekte belhamel met afro.

Wie zijn onderzoek geëtaleerd wil zien in wetenschappelijke tijdschriften moet met positieve resultaten voor de dag komen. Proefdieren ondervinden die wet van de academische wereld aan den lijve.

De generatie van mei '68 was niet bang om te dromen. Tussen alle utopieën is er misschien wel eentje die op lange termijn realistisch blijkt: de zogenaamde 'commonistische' universiteit.

Wie bij circus denkt aan rood-geel gekleurde tenten, zandige pistes en spreekstalmeesters komt bedrogen uit. CIRKL gebruikt de stad, en meer bepaald de Vaartkom, als haar niet-alledaagse speelterrein.