Zak Ebrahim komt naar Leuven

07 March 2016
Voorbeschouwing
Auteur(s): Eva Sevrin
Zak Ebrahim brengt op dinsdag 15 maart zijn unieke verhaal naar Leuven. Veto mag 5 tickets weggeven.

Op 26 februari 1993 vond de eerste terroristische aanslag op het World Trade Center plaats. Een van de daders was El-Sayyid Nosair. Nosair werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Daarbij liet hij een gebroken gezin achter.

Zijn zoon, Zak Ebrahim, groeide al die jaren op met de extremistische boodschap die zijn vader propagandeerde. Geweld werd de rode draad van zijn jeugd. Ook buitenshuis, achter de schoolbanken, werd hij dagelijks geconfronteerd met pesten.

Vandaag probeert hij als volwassen man echter afstand van die bewogen kindertijd te nemen. Ebrahim werkt als vredesactivist en zet zich resoluut in om zijn boodschap te verdedigen. In 2014 schreef hij het boek The Terrorist's Son: A Story of Choice en hij gaf in hetzelfde jaar een aangrijpende TED-talk.

Op dinsdag 15 maart krijgt ook Leuven de kans om zijn verhaal te horen. Het belooft een lezing te worden over het overkomen van stereotypen en de zoektocht naar goedheid. Een bewijs dat we zelf instaan voor onze keuzes en dat de appel zo ver van de boom vallen kan als hij zelf wil.

Tickets kun je winnen op onze facebookpagina.

De link naar het facebookevent vind je hier.