Sorry jongens

Editoriaal

17 oktober 2017
Editoriaal
Auteur(s): Tom Dinneweth
Dus ... over die cover. Een stijlbreuk met de vorige, om maar iets te zeggen.

Maar tegelijkertijd een afbeelding van dertien in een dozijn, althans voor wie af en toe wat tijd op het internet spendeert. Hongersnood, het zika-virus of een dodelijk verkeersongeval, ze delen minstens twee zaken: ze zijn gruwelijk en er wordt ergens smakelijk om gelachen. Ook na de recente aanslag in Las Vegas -nota bene de dodelijkste schietpartij uit de geschiedenis van de VS- kwamen aanstootgevende memes als paddestoelen uit de grond schieten. In de wereld van online humor zijn de heilige huisjes ontheiligd, is menselijk leed geen reden om te stoppen met lachen en is het taboe zelf vaak de pointe van de mop.

Noem ons ‘trolls’, maar dat vinden wij bijzonder interessant. Waar dergelijke memes vroeger voornamelijk op 4chan en andere schimmige sites werden gepubliceerd, banen ze zich steeds vaker een weg naar meer mainstream media, zoals uw Facebookfeed.

Het is dan ook niet de bedoeling om met de cover van deze Veto mensen onnodig te choqueren. Wel willen we u, de lezer, in zekere zin een spiegel voorhouden. Voor een groot deel van onze lezers zal onze cover namelijk niet eens meer een echt shock-effect hebben. Misschien hebt u wel gewoon goed gelachen. De grote vraag is, bent u dan een slecht persoon, of is ons 9/11-mopje gewoon best grappig?

Dat is een van de vraagstukken waar we in deze humoreditie van Veto een antwoord op willen bieden.

Gerelateerde Artikels

Bourgeois Buiten

02 mei 2018
Editoriaal

Het Lipton Labyrint

21 maart 2018
Editoriaal

Omdat het 2018 is

20 februari 2018
Editoriaal

Ge moet wel zot zijn

12 december 2017
Editoriaal

Stura. Samen sterk

28 november 2017
Editoriaal

De muren van het Algemeen Beheer

14 november 2017
Editoriaal