Opinie: Van twintig naar zestien

Editoriaal

12 februari 2017
Editoriaal
Auteur(s): Simon Grymonprez
Vanaf vandaag telt Veto zestien pagina’s in plaats van twintig.

Vanaf vandaag telt Veto zestien pagina’s in plaats van twintig. Die beslissing werd door de redactievergadering van deze krant in december gemaakt.

Waarom? In een tijd waarin studenten hun nieuws voornamelijk van het internet halen, papieren kranten bij bosjes sneuvelen en de journalistiek in de ban is van De Grote Digitale Transformatie, kan Veto niet achterblijven. Daarom verschuiven uw vier pagina’s studentennieuws gewoon naar onze site.

Dat is een positieve keuze: de vintage papier-liefhebbers ten spijt, biedt online journalistiek heel wat mogelijkheden die de papieren versie niet biedt. En belangrijker: het internet is oneindig, zoals een bekend aforisme binnen Veto luidt.

Waar deze beslissing uiteindelijk toe leidt, is ons onbekend. Verdwijnt Veto op termijn op papier? Hoe dan ook, papieren liefhebbers kunnen voorlopig nog elke week terecht bij onze krant, digital natives zijn altijd welkom op veto.be.

Ondertussen willen we ook (iets) minder artikels maken om langer en beter aan onze artikels te werken. De journalistiek ligt vandaag (al dan niet terecht) stevig onder vuur. Het is aan ons om de kwaliteitseisen hoog te houden en ze ook in te lossen. Door minder meer, eigenlijk. Oordeelt u vooral zelf!

Geschreven door de hoofdredacteur. Het editoriaal bevat een mening die gedragen wordt door de redactie.

Gerelateerde Artikels

Bourgeois Buiten

02 mei 2018
Editoriaal

Het Lipton Labyrint

21 maart 2018
Editoriaal

Omdat het 2018 is

20 februari 2018
Editoriaal

Ge moet wel zot zijn

12 december 2017
Editoriaal

Stura. Samen sterk

28 november 2017
Editoriaal

De muren van het Algemeen Beheer

14 november 2017
Editoriaal