CulTip: 6 maart tot 20 maart

Uw culturele agenda voor de komende twee weken

28 February 2018
Artikel
Auteur(s): Charlotte Baert
Gooi de benen los op straffe dj-sets of strek ze uit op een cinemazetel: ook deze maand stelt het Leuvense cultuuraanbod niet teleur.

Tot 17 maart, Cinema Zed
Film: Vele hemels boven de zevende

Onder de noemer Play it Again Sam geeft Cinema Zed je de kans om die ene gemiste film gewoon opnieuw te bekijken in alle comfort die een cinemazaal te bieden heeft. Nog tot 17 maart kan je nagenieten van de verfilming van deze Vlaamse bestseller. Sceptici die steevast het boek over de film verkiezen kunnen voor dit pareltje misschien een uitzondering maken. Een sterke cast zet een oprecht verhaal neer over eenzaamheid en het durven kiezen voor je eigen geluk. Bovendien voorziet Cinema Zed bij de laatste vertoning een fijne muzikale extra van Spinvis!

Donderdag 8 maart, 20:00, Schouwburg
Internationale Vrouwendag: De Kleur van het nieuwe Feminisme

Op 8 maart organiseert schrijfster Rachida Lamrabet ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag een boeiende discussie over feminisme, racisme en gelijkheid. Een gevarieerde avond vol inspirerende sofagesprekken en vernieuwende inzichten, aangevuld met voordrachten van (slam-)dichters. Voor de onverzadigbare cultuurfreak last het muzikaal collectief EME ook nog een funky R&B-intermezzo in. Geen tijd? Niet getreurd, dankzij Stream Media kan je de hele avond ook virtueel bijwonen!
Tickets kosten 7 euro en zijn te krijgen via de site www.30cc.be.

Maandag 12 maart, 20:00-22:00, M-Museumcafé
Blauwe Maandag: Turkije

Op initiatief van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) gaan professor Dries Lesage van de UGent en Mete Öztürk in discussie over de huidige politieke toestand in Turkije. Öztürk, de voormalige hoofdredacteur van de krant Zaman Vandaag en Zaman België, deelt met jou zijn visie op enkele belangrijke vraagstukken van de hedendaagse Turkse maatschappij en de invloed van deze politieke ontwikkelingen op de Europese Unie en de Westerse Wereld. Ook last van een onstilbare honger naar politieke inzichten? Het M-Café opent volledig gratis haar deuren voor dit boeiende debat!

Zaterdag 17 en 24 maart, 15:00, Bibliotheek Tweebronnen
Jazz’n Words

Wie in 2018 nog niet heeft deelgenomen aan de nieuwe reeks van Jazz ’n Words kan hier op 17 maart verandering in brengen. Rapper/slammer Sarah Bekambo en artistieke duizendpoot Giovanni Baudonck zetten hun beste verbale beentje voor onder begeleiding van een live jazzband. Op 24 maart kan je Martha Canga Antonio, bekend van haar rol als Mavela uit de film Black, bewonderen in de huid van haar dichterlijke alter ego Poët. Laat je daarna van je stoel wegblazen door de straffe woordgymnastiek van slampoet Lisette Ma Neza. Urban Woorden, Bibliotheek Tweebronnen en 30CC bieden deze muzikaal-literaire ervaring volledig gratis aan!

Zaterdag 24 maart, 22:00, StukCafé
Clubstuk: Andy Smith - Mr. Critical – Mensch, erger je niet!

Technofanaten en elektro-enthousiasten zullen op 24 maart hun hart kunnen ophalen in het Stukcafé. Het Brusselse dj-duo Mensch, erger je niet! organiseert een bijzonder fijn verjaardagsfeestje met een indrukwekkende line-up. Ze vullen hun eigen dj-set aan met de performance van hun Belgische collega Mister Critical en de muzikale kunsten van mixtapemirakel Andy Smith . Aanstekelijke beats en uitbundige dansmoves gegarandeerd!

Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.stuk.be.

Dinsdag 6 maart, 18:00-19:30, Swartehond
'Vanavond wel, schat' – Gesprek met Kaat Bollen en Wim Slabbinck

Benieuwd naar de sextalk van seksuologe Kaat Bollen? In het kader van Veelzijdig, een festival in het teken van Internationale Vrouwendag, doet Bollen samen met haar collega Wim Slabbinck een boekje open over porno, masturbatie en het vrouwelijke orgasme. Een overdaad aan erotiek kan je aansluitend wegspoelen met een hete kop koffie van Swartehond.