CulTip 3 oktober - 17 oktober

Uw culturele agenda voor de komende twee weken

26 September 2017
Voorbeschouwing
Auteur(s): Daphne de Roo
Er is vaak zoveel te doen in Leuven dat je het bos niet langer door de bomen zou zien. Veto biedt alvast enkele suggesties, met onder andere Omar Souleyman, Café Caché en nog veel meer.

3 oktober 2017, 17:00- 01:00

CAFE CACHE, EXISTENZ - ARENBERGKASTEEL

Existenz - een cultuurorganisatie van de eerste masters ingenieurswetenschappen: architectuur - is al jaren bekend vanwege de hippe evenementen voor Leuvense studenten. Het is nog even wachten op de volgende Existenzweek, maar hipsters, architectuurminnaars, cultuurliefhebbers en mensen die houden van goede (jazz)muziek kunnen zich al uitleven op Café Caché. Existenz belooft ons prikkelende beelden en vormen, een aantal goede muzikanten en lekker drinken en eten. Plezier voor iedereen dus!

3 oktober 2017, 19:30

LEZING THEO FRANCKEN - PIETER DE SOMER AULA

Politieke studentenvereniging KVHV organiseert een potentieel leerzame avond met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Francken zal spreken over de migratieproblematiek en zijn beleidsvisie hierop. Buiten het informatieve aspect is dit sowieso top-entertainment.

Aanrader voor studenten politicologie, rechten of sociale wetenschappen, en ook voor mensen die van harde oneliners houden. Kritische vragen stellen is toegestaan. Na de lezing kunnen gelijkgestemde en minder gelijkgestemde zielen nog rustig verder babbelen in een café op de Oude Markt.

4 oktober 2017, vanaf 15:00

STUDENTENWELKOM LEUVEN - LADEUZEPLEIN

Niet te missen voor elke KU Leuven Student - Het studentenwelkom! Het Ladeuzeplein wordt omgedoopt tot een heuse festivalsite, waarbij drank-, eet- en infostandjes het hoofdpodium omringen. Toegang is gratis voor iedereen.

Tip 1: Vergeet je oordopjes niet, anders hoor je de muziek de dagen erna nog in de vorm van een piep.
Tip 2: Zoek naderhand een Fakbar op die iets verder ligt van het Ladeuzeplein, om sardientjestoestanden te vermijden.

5 oktober 2017, 19u/21u

IMAGINE MOVING ROCKS - STUK

Katrien Oosterlinck creëert collectieve performances aan de hand van levensgrote spelsituaties. Deze keer werkt ze met publieksgroepen die elkaar van ver of dichtbij kennen: familie, vrienden, buren, collega’s, kennissen ... Een gids en een geluidsband leiden de groep langs verschillende opstellingen, fysieke acties en persoonlijke waarnemingen. Voor de rest geeft de site van STUK niet veel heldere informatie vrij. Onze aandacht is alvast getrokken door de quote: 'Zo dynamisch als een escape room, zo geanimeerd als een familieweekend.' Wil je je nieuwe vrienden/kotgenoten/studentenkring wat beter leren kennen en neem je graag een risico? Bestel dan nu je tickets op de site van STUK!

Wil je meer weten, maar durf je niet te gaan? Op de site van Veto vind je een recensie.

9 oktober 2017, 20u30

SPREKENDE EZELS, CAFE DE LIBERTAD

De Sprekende Ezels is een laagdrempelig podium voor jonge schrijvers, dichters, rappers, muzikanten, filosofen op speed, comedians, tekenaars ... In ruil voor een toffe ervaring, applaus en enkele drankbonnetjes geven de deelnemers 10 minuten lang alles wat ze kunnen. Inschrijven kan via de site: http://www.desprekendeezels.be, maar kijken kan natuurlijk ook.

9 oktober 2017, 20u30

DE MAALSTROOM VAN DE TIJD - IERS COLLEGE

Als onderdeel van Novecento/Festival 20-21 brengt het New European Ensemble ‘Vortex Temporum’ van de Franse spectralist Gérard Grisey. Tussen de twee (!) uitvoeringen van dit bijzonder kamermuziekwerk door vertellen de musici over hun fascinatie en passie voor ‘Vortex Temporum’. Niet te missen voor liefhebbers van klassieke muziek.

10 oktober 2017, 20u

BOEKVOORSTELLING HET GEWELD VAN GELD - 30CC/SCHOUWBURG

Antoon Vandevelde (KU Leuven) stelt zijn nieuwste boek ‘Het geweld van geld’ voor, en nodigt collega-econoom en - filosoof Philippe Van Parijs (UCL) uit om mee te praten. Een avond over de invloed van geld op onze waarden, over de impact van economie op persoonlijk en maatschappelijk leven en over de grenzen van economische rationaliteit.

10 oktober 2017, 20u30 & 11 oktober 2017, 19u

RAPHAËL - STUK

Voor de liefhebbers van een stevige dansvoorstelling brengen Alexander Vantournhout en Bauke Lievens ‘Raphaël’ in het STUK. 'Twee lichamen, het een actief, het andere eerder levenloos, dansen een geforceerd duet. Een wankele dans, waarin de één de ander tracht te manipuleren en animeren tot ideale sparringpartner, pop, of dood ding. Onderweg worden de grenzen tussen intimiteit en perversie afgetast.'

11 oktober 2017, 21u

TOUT VA BIEN - PIETER DE SOMER AULA

Tijdens het eerste UUR KULTUUR van het jaar kun je komen genieten van de pop van Belgisch talent Tout Va Bien. De band, opgetrokken rond singer-songwriter Jan-Wouter Van Gestel, bracht dit jaar zijn tweede EP A Curious Encounter with uit. De nummers zijn 'sexy, dansbaar en af en toe een tikkeltje donker', aldus Jan-Wouter zelf. Perfect om het jaar mee in te zetten.

Eigenaars van een cultuurkaart krijgen korting


11 oktober - 13 december 2017

EXPO APPENDIX - STUK

Omer Fast (°1972) is één van de meest intrigerende stemmen in het landschap tussen beeldende kunst en film. In zijn veelal filmisch werk speelt hij met de relatie tussen fictie en realiteit, verhaalconstructie, lineariteit en vertelperspectief, en gaat hij aan de hand van persoonlijke verhalen dieper in op thema’s zoals trauma en conflict. Deze presentatie in STUK is zijn eerste solotentoonstelling in België.

13 oktober 2017, 20u

OMAR SOULEYMAN - HET DEPOT

Wereldberoemd world- en elektro-icoon Omar Souleyman stelt zijn nieuw album ‘To Syria, With Love’ voor in Het Depot! Met dit album brengt Souleyman een ode aan zijn geboorteland, die steevast gepaard gaat met hartzeer vanwege de huidige toestand waarin het land verkeert. Naast de elektronische arrangementen van Hasan Alo bevat To Syria heel wat lyrische en poëtische teksten. Een mix van hoge snelheid dabke en traditionele muziek uit het Midden-Oosten weerklinkt als de cultheld zijn verlangen naar collectieve vrijheid blootstelt.
Maak u gereed om heel veel te dansen.

14 oktober 2017, namiddag

URBAN DANCE PLATFORM -STUK

Voor wie nog niet genoeg gedanst heeft bij Omar Souleyman, organiseren STUK en Straatrijk een urban dance weekend met workshops, battles en de eerste avondvullende voorstelling van Straatrijk en de Nederlandse choreograaf Drosha: Needs.
Het weekend wordt feestelijk afgesloten met de vierde editie van DansBAaR, een uniek dans- en partyconcept. Trio’s van verschillende dansstijlen nemen het tegen elkaar op in een originele 3-on-3 battle, wat verrassende confrontaties en kruisbestuivingen oplevert, alsook een hoop dans- en kijkplezier. Ideale dagbesteding voor wie graag zijn weekend in Leuven spendeert.

Gerelateerde Artikels

Cultip 23 april tot 5 mei

23 April 2019
Voorbeschouwing

Cultip 11 maart tot 24 maart

07 March 2019
Voorbeschouwing

Cultip 25 februari tot 8 maart

20 February 2019
Voorbeschouwing

CulTip: 1 tot 14 november

23 October 2017
Voorbeschouwing