Cultip: 28 november tot 10 december

Uw culturele agenda voor de komende twee weken

22 november 2017
Recensie
Auteur(s): Veranika Nazarchuk
U weet nog niet wat te doen in deze koude hersftmaanden? Wij kiezen alvast enkele opties voor u uit.

Dinsdag 28 november, 20:00

DANSVOORSTELLING CRY JAILOLO – 30CC/SCHOUWBURG

Het waterleven in Jailolo met haar prachtige koraalriffen dreigt verloren te gaan door de klimaatverandering. Dat inspireerde choreograaf Eko Supriyanto tot een voorstelling waarin zeven jonge Indonesische dansers hun best doen om aan het publiek een boodschap van hoop en optimisme over te brengen. Deze jongens - de jongste is 17 jaar - zijn geen professionele dansers, maar komen onder invloed van hun choreograaf samen tot een prachtig geheel dat het publiek betovert.

Woensdag 29 november, 20:00

BRNS + FÙGÙ MANGO – STUK LABOZAAL

De Brusselse groep BRNS (spreek uit als BRAINS) is teruggekomen met hun nieuwe track Pious Platitudes na een pauze van twee jaar. Met wortels in de post-punk en post-rock, en een synthesizer erbij creëren ze een sound die uitermate verslavend is. Samen met Fùgù Mango, dat afrobeat met pop mengt en met hun unieke klank alle richtingen uitgaat, beloven ze een spetterende optreden te geven. Een niet te missen kans om je toekomstige favoriete band live te zien.

Vrijdag 2 december tot zaterdag 9 december

KORTFILM FESTIVAL LEUVEN 2017 – STUK

Van 2 december tot en met 9 december verwent het 23ste Internationaal Kortfilm Festival Leuven haar bezoekers met honderden nieuwe kortfilms uit alle hoeken van Europa. Jonge regisseurs krijgen de kans om hun ideeën naar het grote publiek te brengen in verschillende categorieën waar voor iedere filmliefhebber wat tussen zit. Maar ook talent van eigen bodem kan zichzelf tonen in de Vlaamse competities fictie, animatie en documentaire. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan, maar koop snel tickets en ontdek de grote regisseurs van morgen.

Woensdag 6 december, 19:30

KUNSTACTIVISME IN POST-SOVJET-RUSLAND – Centrum voor Russische Studies

Het Centrum voor Russische Studies van de KU Leuven organiseert de lezingenreeks '1971-2017: Russische (R)evolutie', waar universitair docent, sociaal tolk en literair vertaler Pieter Boulogne de kans heeft om een lezing te houden. Boulogne studeerde Oost-Europese Talen en Culturen, zowel aan de KU Leuven als de Sint-Peterburgse Staatuniversiteit. Hij gaf les in UAntwerpen, KU Leuven en Ugent en leidde een jaar lang sociale tolken en vertalers op vanuit Kruispunt Migratie-Integratie. Op 6 december spreekt hij over het kunstactivisme in post-Sovjet-Rusland, een niet te missen kans voor iedereen die graag onze buren uit het Oostblok beter wil leren kennen.

Donderdag 7 december tot woensdag 20 december

KERSTMARKT – Sint-Donatuspark

Kerstmis zonder kerstboom kan misschien al niet, maar zonder kerstmarkten en jeneverkraampjes zeker niet. Ook dit jaar opent Leuven haar jaarlijkse kerstmarkt, waar iedereen welkom is om unieke streekproducten en traditionele lekkernijen te proberen en de glühwein rijkelijk te consumeren.

Donderdag 7 december, 20:00

THEATERVOORSTELLING GIF – OPEK

Kris Vervloet (Aspe) en Edelhard Moens brengen samen in het theaterstuk GIF een hartverscheurend verhaal naar voren. Een vrouw en man verloren hun kind in een dodelijk ongeval en gingen uit elkaar, maar dan blijkt dat het terrein waarop hun zoon begraven is, vervuild is door giftige stoffen. Na enkele jaren zonder contact ontmoeten ze elkaar opnieuw en wachtend op de beheerder komen ze oog in oog te staan met hun pijnlijk verleden. Een intens en aangrijpend verhaal over twee personen die het verleden achter zich willen laten en tot rust komen.