CulTip: 17 april tot 1 mei

Uw culturele agenda voor de komende twee weken

17 April 2018
Artikel
Auteur(s): Bavo Nys , Hanne Tollenaere
Ontdek lokaal talent met woord, muziek of improvisatietheater, of geef het beste van jezelf! Voor elk wat wils, de komende twee weken.

16 tot 18 april, 08:30-20:00, Donorcentrum Gasthuisberg
Bloedserieus goes Plasma 2!

Naast de gekende Bloedserieusweek waarvan de meest recente editie enkele weken geleden nog plaatsvond, organiseert Bloedserieus Leuven nu voor de tweede keer een driedaagse Plasmaweek. Heb je al eens eerder bloed gedoneerd? Dan kan je nu plasma komen geven in het Donorcentrum op Gasthuisberg, en ga je als dank met een fijne goodiebag naar huis! Meer info en inschrijven via de Facebookpagina van Bloedserieus Leuven.

Woensdag 18 april, 19:00, OPEK
BK Slam Poetry: Leuvense voorronde

Als je houdt van de rust van poëzie en de pit van rap zit je hier goed. Dichters zullen hier individueel of per twee hun teksten voordragen op een eigen ritme. In deze voorronde zullen de deelnemers strijden om een plaats in de finale en een kans om zo Belgisch kampioen te worden. Als kers op de taart mag de winnaar van de finale België vertegenwoordigen op het EK Slam Poetry in Boedapest. Voor meer info kan je terecht op de Facebookpagina van Urban Woorden en de eventpagina.

Woensdag 18 april, 15:00, Universitair Sportcentrum
Survival of the Student

Maak je klaar voor deze jaarlijkse sportieve uitdaging! Op woensdag 18 april gaat alweer de Survival of the Student door. Op dit hindernissenparcours zal je vriend en vijand zien zwoegen en zweten om de volle zes en halve kilometer te doorploegen. Vrijwilligers van LOKO en Apolloon zullen klaarstaan om op allerlei manieren je vooruitgang te vertragen tot je uiteindelijk vermoeid aankomt bij de finish. Proficiat! Je hebt het gehaald! Place to be: Sportkot te Leuven. Vergeet wel zeker niet in te schrijven op voorhand.

Zaterdag 21 april, 12:00-23:00, Stadhuis
Drink & Draw EXPO

Op dit gezellig evenement worden er verschillende workshops gegeven rond tekenen, met een drankje in de hand. Zowel beginners als gevorderden zullen hun gading vinden en kunnen zelf ook tonen wat ze hebben getekend. Deze keer handelen de workshops over modeltekenen waarbij ook een live model aanwezig is. Iedereen welkom zonder inschrijven, met meer info op de Facebookpagina van Drink & Draw.

Woensdag 25 april, 20:30, Pieter De Somer Aula
Derby: Preparee VS Kaaswol

De Leuvense improvisatiegroep Preparee gaat de strijd aan met de Nederlandse improgroep Kaaswol. Met suggesties en aanwijzingen van het publiek gaan zij aan de slag om leuke, droevige, hilarische en angstige scènes te brengen op het moment zelf. Schreeuw gerust mee, doe eens gek, het kan allemaal bij improvisatietheater. Meer info over tickets op de Facebookpagina of website van Preparee.

Vrijdag 27 april, 18:00, STELPLAATS en Het Depot
Lokale helden

Op vrijdag 27 april organiseert Poppunt voor de derde keer Lokale Helden. Over heel Vlaanderen speelt lokaal talent die dag, en zo ook in Leuven. In STELPLAATS kan je genieten van de tonen van zes straffe Leuvens bands die het beste van zichzelf geven. Hier staat onder andere She Bad, winnaar van de juryprijs van de Interfacultaire Rockrally, op het podium. Na deze optredens is het tijd voor een afterparty in Het Depot, waar Outlandish Family voor je klaarstaat.