Alma 2 gaat er ’s avonds een semester tussenuit

Studentenrestaurant wil zichzelf heruitvinden

21 February 2018
Artikel
Auteur(s): Jef Cauwenberghs
Geen broodjes, spaghetti’s of frietjes meer in Alma 2 in de late uurtjes. De vestiging op de campus Sociale Wetenschappen gaat een half jaartje herbronnen.

Je hebt het misschien al gemerkt. Studenten die ’s avonds voor of na de laatste les nog even een frietje of spaghetti willen eten, kunnen dit semester niet meer terecht in Alma 2. Het studentenrestaurant op de campus Sociale Wetenschappen gaat er in de late uurtjes een half jaartje tussenuit om te herbronnen. ‘Het gaat om alle duidelijkheid niet om een definitieve avondsluiting maar om een soort proefproject’, stelt CEO Daniël Lips gerust. ‘We willen gewoon even de tijd nemen om te bekijken hoe we het concept van dat restaurant kunnen heruitvinden. Vooral onze visie op gezond en evenwichtig eten zal daarbij centraal staan. Vanaf volgend academiejaar zijn we ’s avonds weer open.’

'We willen gewoon even de tijd nemen om te bekijken hoe we het concept van dat restaurant kunnen heruitvinden'

Daniël Lips, CEO Alma

Ook voor het personeel van Alma 2 heeft de tijdelijke avondsluiting geen grote gevolgen. ‘Zij worden opgevangen door andere Alma-vestigingen die wel open zijn’, verduidelijkt Lips. Voor de ochtend- en avondshift blijft Alma 2 wel volgens de normale uurregeling open. Dat wil zeggen dat de broodjesbar van 8u30 tot 14u open is. Warme maaltijden zijn op weekdagen van 11u30 tot 14u verkrijgbaar.